BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

Yayın Tarihi : 22/04/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Büyüyoruz, Gelişiyoruz ve Yenileniyoruz” anlayışıyla güncellenen temel görsel unsurlarıyla birlikte kurum sözel işareti ve sloganı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İletişim Koordinatörlüğü tarafından iç ve dış paydaşların görüşleri alınarak gerçekleştirilen uzun soluklu çalışmaların ardından “Görsel Kimlik Kılavuzu” yeniden hazırlandı. Üniversitenin yeni sözel işaret kısaltması “BARÜ” ile birlikte başlayan çalışmalar, tüm görsel unsurlar dikkate alınarak kurumsal logotype tasarımı üzerinden inşa edildi.

Sürdürülebilirlik, kalite ve sağlamlık…

Ayrıca titiz bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanan kılavuzla birlikte üniversitenin sloganı ise “Gelecek BARÜ’de Başlıyor” olarak belirlendi. Üniversitenin temel prensiplerine bağlı kalınarak yapılan çalışmalar ile tüm görsel unsurlar sürdürülebilirlik, kalite ve sağlamlık değerlerini yansıtmaya devam eden güçlü bir yapıya kavuştu.

Böylece BARÜ’nün kurumsal imajını kamuoyuna daha iyi anlatabilmek ve sahip olduğu marka değerini artırmak amacıyla yapılan çalışmaları güvence altına almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRK-PATENT) yapılan başvuru sonuçlandı. Üniversitenin isim hakkı, logosu, sözel işaret kısaltması ve sloganı tescillendi.

BARÜ’nün markalaşma sürecindeki çalışmaları

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü tarafından bütünlüklü bir strateji oluşturularak tüm unsurlarıyla kurumsal imajın doğru ve etkili yansıtılması noktasında gayret gösterildiği çalışmayla varoluşun kalbinde yer alan iletişimin sürdürülebilir ve sağlıklı bir zeminde yürütülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda 2021 yılında taslak olarak hazırlanan görsel kimlik kılavuzu, paydaş görüşlerinin ardından uygulanan yeni tasarım çözümleriyle 2022 yılında iyileştirildi. Yapılan düzenlemelerle daha da güçlendirilen bu rehberin tam genişletilmiş ilk versiyonu 2 Ocak 2024 tarihinde yayına alındı.

BARÜ Görsel Kimlik Kılavuzuna https://gorselkimlik.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşarak, ihtiyaç duyulan uygulama örnekleri hakkında bilgi alabilir ya da uygulamaların farklı formatları indirilerek düzenlenebilir. Kurumun imzası olarak nitelendirilen tüm görsel unsurların kurum içi ve dışı faaliyetlerde doğru kullanılmasını sağlamaya yönelik İletişim Koordinatörlüğü tarafından denetimler yapılmaktadır. Koordinatörlük görsel iletişim unsurlarının kullanımında marka değerine zarar vereceği düşünülen uygulamaların düzeltilmesine hassasiyetle yaklaşması hususunda yükümlüdür.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Grafik: Esra Öztürk

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi