BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü sporculardan halterde 8 madalya

Yayın Tarihi : 24/09/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Halter Büyükler Türkiye Şampiyonasında büyük başarı göstererek 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye Halter Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Halter Büyükler Türkiye Şampiyonası toplamda 388 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Müsabakalarda Bartın Üniversitesi (BARÜ) Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri ve mezunları önemli bir başarıya imza attı. BARÜ’lü sporcular şampiyonada 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 8 madalya ile müsabakalara damga vurdu.

BARÜ’lü haltercilerden +109 kiloda yarışan Ali Oflaz koparmada 162 kilo, silkmede 195 kilo; 102 kiloda yarışan Emre Öztürk koparmada 140 kilo, silkmede 175 kilo ve 73 kiloda yarışan Kaan Kahriman ise koparmada 135 kilo, silkmede 156 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonu olup altın madalyanın sahibi oldu.

76 kiloda yarışan Dilara Uçan koparmada 88 kilo, silkmede 102 kilo; 73 kiloda yarışan Emekcan Altıntaş koparmada 125 kilo, silkmede 153 kilo ve 55 kiloda yarışan Melihcan Günay koparmada 90 kilo, silkmede 114 kilo kaldırarak gümüş madalyaya uzandı.

+109 kiloda yarışan Taner Çağlar ise koparmada 145 kilo, silkmede 180 kilo ve 64 kiloda yarışan Berfin Altun da koparmada 73 kilo, silkmede 96 kilo kaldırarak bronz madalya kazandı.

Böylece Halter Büyükler Türkiye Şampiyonasında toplamda 8 madalya kazanan BARÜ’lü halterciler, başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Halter Büyükler Türkiye Şampiyonasında elde ettikleri başarılardan dolayı genç sporcuları tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak spor alanında elde ettiğimiz başarıları geleceğe taşıyoruz. Her geçen dönem bilimsel ve sportif anlamda kazanımlarımızı artırarak daha iyiye ulaşıyor, Türk Sporuna değer katma hedefiyle elde edilen başarılarla ortak yarınlarımız adına daha da motive oluyoruz. Bu düşüncelerle gösterdikleri gayretler neticesinde madalyalar kazanarak bizleri gururlandıran gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Geleceğin sporcularını yetiştirme konusunda gayretleri dolayısıyla Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayla Çetin Dindar ile tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri daima daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün projesiyle yenilenebilir enerji sistemleri güçlendirilecek

  • BARÜ, üniversite-sanayi iş birliğiyle micromobility araçların kentsel uygunluğunu araştıracak

  • BARÜ, öğrencilerini otogarda karşıladı

  • BARÜ’de eğitimde kalite hedefiyle adımlar atılmaya devam ediliyor

  • BARÜ’lü sporculardan halterde 8 madalya

  • BARÜ, Bartın Çayı Havzasını iklim değişikliğine uyum hedefiyle haritalandırıyor

  • BARÜ’lü milli halterci Kaan Kahriman Dünya Şampiyonasında 1 altın, 2 gümüş madalya aldı

  • BARÜ, kamu-sanayi-üniversite iş birliğini geliştiriyor

  • BARÜ’de ‘Ahilik Teşkilatı ve Önemi’ konuşuldu

  • BARÜ’nün projesiyle endüstriyel atıklardan enerji depolama cihazları üretilecek