BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ İslami İlimler Fakültesi için “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi

Yayın Tarihi : 07/06/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesi, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından akredite edilmeye hak kazanmasının ardından düzenlenen törenle belgesini teslim aldı.

İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından akredite edilen BARÜ İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler Programı için “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi. Kutlubey Yerleşkesi Eğitim-İİBF salonunda gerçekleşen törene BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İAA Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Eğitim kalitemizi tescilleyen akreditasyonun farkındalığıyla çalışmalarımızı yürüttük”

Törenin açılışında konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kırdar, akreditasyon süreçlerinin önemini ve bu alanda yürüttükleri faaliyetleri anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Kırdar, “Bartın Üniversitesi olarak eğitim kalitemizi tescilleyen akreditasyon belgelerinin öneminin farkındalığıyla bu süreçte çalışmalarımızı başarıyla yürüttük. Bu yoğun gayretler neticesinde bir çıktı olarak 2026 yılına kadar akreditasyon belgesini almaya hak kazandık. Akreditasyonu bir kurum kültürü haline getiren ve bu yöndeki çalışmalarımıza vizyoner yaklaşımıyla daima destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Akreditasyon Belgesi İAA Başkanı tarafından takdim edildi

İlahiyat programları için dış değerlendirme ve akreditasyon hizmetleri sunarak eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan İlahiyat Akreditasyon Ajansı Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir’de törende bir konuşma gerçekleştirerek BARÜ’nün eğitim-öğretim ve kalite süreçlerinde hayata geçirdiğini başarılı uygulamalar ile bu belgeyi almaya hak kazandığını belirterek akredite olmalarını tebrik etti.

İAA Ulusal Değerlendirme Takımı tarafından çeşitli değerlendirme ölçütlerine göre kalite standartlarına uygunluğu incelenen İslami İlimler Programı, kalite süreçlerinden başarıyla geçerek 2026 yılına kadar akredite edildi.

BARÜ’de pek çok programın eğitim kalitesi tescillendi

Akreditasyon Belgesi Takdim Töreninde konuşan Rektör Uzun ise hedeflerinin tüm fakülte ve programların akredite edilmesi olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “Bu önemli başarının İslami İlimler Fakültemizin ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağını, aday öğrencilere tercihlerinde yol gösterici olacağına inanıyorum. Akredite olan her programımızla uluslararası kalite standartlara ulaşma noktasında önemli adımlar atıyoruz. Eğitim kalitesini tescilleyen akreditasyon belgelerini tüm eğitim programlarımıza kazandırma noktasında hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu itibarla programımızın eğitim kalitesini tescilleyen süreçteki özverili çalışmalarından dolayı İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Kırdar ile birlikte emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Törene katılım sağlayarak başarımıza ortak olan İAA Başkanımız Prof. Dr. Sayın Halis Aydemir ile kalite odaklı çalışmalarımızdaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, Akreditasyon Belgesinin takdiminin ardından günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Haber: Ebru Adalı / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

  • BARÜ, Bartın’ın kültürel mirası ve değerlerini Bulgaristan’da tanıttı

  • Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

  • BARÜ, Bartın’ın ulaşım süreçlerine ‘akıllı ve sürdürülebilir’ çözümler üretecek

  • BARÜ, 2 alanda dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı

  • BARÜ’nün Amastris Antik Kenti kazıları ile geçmişin izleri günümüze taşınacak

  • BARÜ değişim programlarıyla uluslararası öğrencileri ağırlıyor

  • BARÜ “Engelsiz Erişim”de 49’uncu ödülünü aldı

  • BARÜ İslami İlimler Fakültesi için “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi

  • Rektör Uzun, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi