BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ değişim programlarıyla uluslararası öğrencileri ağırlıyor

Yayın Tarihi : 10/06/2024

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitimde iş birliği programları kapsamında Erasmus+ KA171 programı ile dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrencilerle öğrenim hareketliliği devam ediyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma hedefi kapsamında Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) ile öğrencilerine yurt dışında eğitim alma ve mesleki deneyim edinme fırsatı sunarken programa dâhil olan KA171 ülkelerinden gelen öğrencilere de ev sahipliği yaparak nitelikli eğitim alma imkânı tanıyor. Bu kapsamda son olarak çeşitli yükseköğretim kurumlarından öğrenim hareketliliğine katılan uluslararası öğrenciler, 2023-2024 Akademik Yılı bahar döneminde eğitim almak üzere BARÜ’ye geldi.

Erasmus+ KA171 ICM proje ortağı Güney Afrika Johannesburg Üniversitesi Felsefe Bölümü yüksek lisans öğrencileri Franklyn Ugochukwu Echeweodor, Anthony Peter Isong, Emmauel Anoghena Oboh; Kenyatta Üniversitesi Sosyoloji Bölümü lisans öğrencisi Florence Achala Mwaıla ile Filistin Al-Quds Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Areej Damayra bahar döneminde eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladı. BARÜ’nün nitelikli akademik kadrosu ve yenilikçi eğitim-öğretim faaliyetlerinden faydalanan öğrenciler, eğitim döneminin sona ermesi ile katılım sertifikalarını alarak ülkelerine döndü.

Erasmus katılım sertifikalarını BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’dan alan öğrenciler, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile akademik kariyerlerine, sosyal aktiviteler ile de kültürel gelişimlerine sunulan katkıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek eğitimleri sırasında emeği geçen herkese yakın ilgileri dolayısıyla teşekkür etti.

Dünyanın farklı yerlerinden çeşitli üniversitelerle Erasmus iş birliklerini artırmaya devam edeceklerini belirten Rektör Uzun ise “Uluslararasılaşma hedefi ve bilgi diplomasisi vizyonumuz doğrultusunda farklı üniversitelerle potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendiriyor, ortak akademik ve bilimsel çalışmaları hayata geçiyoruz. Böylece bilimsel alanda her geçen gün artan yetkinliğimizi, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme uygulamaları ile daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz. Yaptığımız ikili anlaşmalar neticesinde Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği ile Üniversitemize gelerek eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle kurumsal ilerleyişimize sunduğu katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Uluslararası alanda ikili iş birliği ağını genişletme noktasındaki çalışmalarımıza verdikleri destekler dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü


SON Haberler

  • BARÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

  • BARÜ, Bartın’ın kültürel mirası ve değerlerini Bulgaristan’da tanıttı

  • Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

  • BARÜ, Bartın’ın ulaşım süreçlerine ‘akıllı ve sürdürülebilir’ çözümler üretecek

  • BARÜ, 2 alanda dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı

  • BARÜ’nün Amastris Antik Kenti kazıları ile geçmişin izleri günümüze taşınacak

  • BARÜ değişim programlarıyla uluslararası öğrencileri ağırlıyor

  • BARÜ “Engelsiz Erişim”de 49’uncu ödülünü aldı

  • BARÜ İslami İlimler Fakültesi için “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi

  • Rektör Uzun, YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi